نوشته شده توسط : ghazale

دلمه بادمجان یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در بسیاری از شهرهای ایران پخته می‌شود. این غذا به ویژه در تبریز، ارومیه و اردبیل شهرت دارد. در این مناطق، دلمه بادمجان یک غذای مجلسی و خوشمزه شناخته می‌شود و معمولاً در مهمانی‌ها و مجالس سرو می‌شود. دلمه بادمجان در شهرهای دیگر مانند تهران و اصفهان هم غذای محبوبی به حساب می‌آید و در هر شهر به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. سبزی دلمه بادمجان بخش جدایی ناپذیر این غذا به حساب می‌آید. برای خرید عمده سبزی دلمه خشک می‌توانید از وب‌سایت بالسی ثبت سفارش کنید.

 


برای خرید عمده انواع ادویه‌جات با بهترین کیفیت، مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر درباره بالسی می توانید با شماره تلفن 09128939218 تماس حاصل فرمایید و یا سفارش خود را از طریق سایت ثبت کنید.


 

 

مواد لازم

  • بادمجان متوسط: ۶ عدد

  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم

  • برنج: نصف پیمانه

  • لپه: نصف پیمانه

  • پیاز: ۲ عدد

  • سیر: ۲ حبه

  • سبزی دلمه (تره، جعفری، گشنیز، شوید، نعنا، مرزه، ترخون): ۲۰۰ گرم

  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

  • نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به مقدار لازم

  • روغن

  • آبلیمو یا آبغوره: به دلخواه

مراحل تهیه

۱. آماده‌کردن مواد اولیه
برنج و لپه رو جداگانه با کمی آب و نمک نیم‌پز کنید. بادمجان‌ها رو بشورید، سرشون رو ببرید و با قاشق داخلشون رو خالی کنید (مواظب باشید دیواره‌ها نازک نشه.

۲. درست‌کردن مایه دلمه
پیاز و سیر رو ریز خرد کنید و با کمی روغن، زردچوبه و فلفل تفت بدید تا سبک بشه. گوشت چرخ‌کرده رو اضافه کنید و با ادویه‌ها سرخ کنید. بعد رب گوجه رو بریزید و کمی تفت بدید. حالا سبزی دلمه خردشده، لپه و برنج نیم‌پز رو اضافه کنید و چند دقیقه با هم تفت بدید تا مواد یکدست بشن.

۳. پرکردن بادمجان‌ها
داخل بادمجان‌ها رو با مایه دلمه پر کنید، اما تا لبه پر نکنید چون مواد موقع پخت پف می‌کنن. سر بادمجان‌ها رو به عنوان درپوش بذارید.

۴. تهیه سس دلمه
پیاز رو خرد و با کمی روغن سرخ کنید. رب گوجه، نمک، فلفل و کمی دارچین رو اضافه کنید و تفت بدید. بعد دو لیوان آب (و دلخواه کمی آبلیمو یا آبغوره) بریزید و بذارید بجوشه تا سس غلیظ بشه.

۵. پخت نهایی
بادمجان‌های پرشده رو توی قابلمه بچینید و سس رو روشون بریزید. در قابلمه رو بذارید و با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزید تا بادمجان‌ها نرم و مواد خوب مزه‌دار بشن.

 

 

نکته:
اگر دوست دارید دلمه‌تون خوش‌عطرتر باشه، کمی سبزی خشک معطر یا دارچین به مواد اضافه کنید. سس دلمه نباید کاملاً خشک بشه و بهتره کمی آب داشته باشه تا دلمه‌ها آبدار بمونن.





:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 ارديبهشت 1404 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: